PIVO IMA VELIKO BLAGODEJNIH UČINKOV

Če boste naslednjič, ko boste spili kakšno pivo imeli slabo vest, vas lahko pomirimo z vsemi blagodejnimi učinki, ki jih vsebuje hmeljni zvarek. Kvalitetno pivo ne da je dobrega okusa, ampak ima tudi veliko pozitivnih učinkov na naše zdravje in počutje. Zato, ko vas prijatelj/-ica povabi na pivo, nikar ne obotavljajte. 

Vitaminsaka bomba

Pivo vsebuje vitamine skupine B (B1, B2, B3, B6), magnezij, kalij, železo in cink. Pivo pa je na tem področju še bolj izraziti zmagovalec, če ga primerjamo z drugimi alkoholnimi pijačami, kot sta vino in žganje, ki sta mnogo bolj skopa pri vsebnosti vitaminov.

Hidrira bolj kot voda

V kolikor po naporni športni vadbi spijemo 0,5L piva, nas to bolj rehidrira kot denimo 0,5L same vode.

Sprošča

Pri tem precej veliko vlogo igrajo prej omenjeni B vitamini, prav tako pa svoje naredi tudi hmelj, ki velja za naravno uspavalo. Mleko je preteklost. Naslednjič, ko boste torej imeli težave s spanjem, veste kaj storiti.

Zdravje srca

Znanstveniki so odkrili, da pivo zelo blagodejno vpliva na pretok krvi in niža raven zloglasnega holesterola. Študije kažejo rahlo izboljšanje srčno žilnega sistema že 2 uri po spitem pivu. Še en dokaz, da ko rečemo “na zdravje”, vemo kaj govorimo.

Močne kosti

Pivo ima visoko vsebnost silicija, ki je eden ključnih elementov, ki skrbijo za zdrave in močne kosti. Dokazano lahko pomagajo tudi proti osteoporozi. Piva tipa ale in nasploh piva, z večjo vsebnostjo slada, so na tem področju v prednosti.

Viša kreativnost

Najboljše ideje se zgodijo, ko so naši možgani sproščeni. To je lahko med tuširanjem, preden zaspimo, ali pa takrat, ko si malce pomagamo s pivom. Študije dokazujejo, da so se ljudje, ki so med raziskavo spili pivo, v reševanju nalog kar 40% bolje odrezali od tistih, ki niso pili ničesar. Naključje? Najbrž ne.

Zbližuje

Pivo sprosti. Je odličen socialni lubrikant, ki že v zmernih količinah na nas deluje zelo blagodejno. Pivo je pijača, ki se načeloma pije počasi, zato imamo ob tem dovolj časa za legitimen pogovor o simpatični natakarici, kako rešiti svet ali pa se ob pivu s kolegom končno uspemo dogovoriti, da je bila enajstmetrovka dosojena neupravičeno.

Vse te naštete izjemne lastnosti piva pa seveda delujejo le ob predpostavki, da s pivom ne pretiravate. 

Izdelek dodan na seznam želja
Izdelek dodan v primerjavo