Beer'o'kranjec

Beer'o'kranjec

6016
Na zalogi
3,00 €
Z DDV

Beer’o’kranjec je pivo, ki pričara okuse naše male pokrajine Bele krajine. Mistično, neokrnjeno in svojevrstno - takšno, kot ga lahko pripravimo samo v Beli krajini. Gre za zgodbo povezanosti, zgodbo dobrega in osvežujočega okusa. Za nekaj novega. 

Osvežilno kot Kolpa, dobro kot pogača, veselo kot Bela krajina!

 

Ideja Beer’o’kranjca sloni na že dolgoletni tradiciji vinarstva po Beli krajini in avtohtonemu vinu Belokranjec. Tako Beer’o’kranjec povezuje belokranjske pivovarje, ki po enaki osnovni recepturi, vsak na svoj način vari pivo pod isto znamko Beer’o’kranjec. Na takšen način omogoča in spodbuja sodelovanje lokalnih proizvajalcev piva po principu geografsko zaščitenih vin. Tako smo na trgu s skupnimi močmi in delovanjem močnejši.

Pivo, ki se na takšen način proizvaja in trži, je doslej edino takšno v Sloveniji in tako privablja tako turiste kot tudi lokalno skupnost, ki pozna vino Belokranjec PTP.

 

 

A Beer’o’kranjec povezuje in se poigrava tudi z "rivalstvom" med belokranjskimi občinami ali kot se Belokranjci radi med seboj pokličejo -med Prestarji, Šokci in Ruzanci!

Zgodba Beer'o'kranjec gre tako  korak dlje z dodatno podporo/predstavitvijo lokalne turistične destinacije. Na vsaki steklenici piva se skriva  QR koda katero lahko z mobilno napravo poskeniraš in odkriješ, če si izbral/-a “pravo” steklenico svojih korenin.

 Prestavljene so vse tri belokranjske občine in starodavni nazivi njenih prebivalcev: Šokec, Ruzanc, Prestar. Tako vam predstavimo del zgodovine, posebnosti občine in njene turistične zanimivosti!

volumen
0.5
Alkoholna stopnja
4.6
Barva piva
svetla
Tip piva
Cream ale
Grenkoba piva
1
No reviews

Morda bi vas zanimalo

kupec, ki je kupil ta izdelek je v kompletu kupil:

Izdelek dodan na seznam želja
Izdelek dodan v primerjavo